Vezica biliara si calculii biliari dupa gastric sleeve

Problemele vezicii biliare asociate cu obezitatea

Persoanele obeze sunt mai susceptibile de a suferi de afectiui ale vezicii biliare decat in mod uzual. Acestea includ probleme legate de infectii sau de inflamatie a vezicii biliare precum si a calculilor biliari. Luand in calcul aceasta din urma, calculii biliari sunt o problema pentru persoanele ce au colesterolul ridicat, ceea ce inseamna un risc foarte ridicat pentru sanatatea generala.

Este gastric sleeve o solutie pentru rezolvarea problemelor vezicii biliare?

Da, operatia este utila pe termen lung, deoarece ajuta pacientii sa piarada in greutate si sa obtina o masa corporala mai mai aproape de ideal.

Pot aparea probleme ale vezicii biliare dupa interventie?

Da, dupa operatie pot aparea probleme si acest lucru trebuie cunoscut de catre pacienti. Pierderea rapida in greutate poate provca aparitia calculilor biliari. statistic, aceste probleme pot aparea in primii 2 ani de la interventia chirurgicala.

Operatia gastric sleeve creste testosteronul la barbati

Cat de frecvente dupa gastric sleeve sunt problemele legate de vezica biliara?

Studiile variaza, dar statistic aproximativ un sfert din pacientii operati ce scad in greutate accelerat vor dezvolta aceasta afectiune. Pacientii trebuie sa aiba grija la orice semne si simptome ale calculilor biliari.

Semnele si simptomele unei afectiuni a vezicii biliare

Cele mai comune semne si simptome includ:

  • Dureri in zona superioara a spatelui sau a abdomenului
  • Greata si varsaturi
  • Indigestie
  • Arsuri
  • Balonare

Tratament pentru problemele vezicii biliare

Tratamentul cel mai frecvent este interventia chirurgicala. Prin acest lucru se inlatura vezica biliara. Problema este relativ simpla si de rutina, ceea ce inseamna ca implica riscuri in general scazute.

Tineti minte ca imbunatatirea stilului de viata va avea ca rezultat o imbunatatire generala a sanatatii dumneavoastra. Nu va ganditi la calculii biliari ca fiind un fapt cert dupa gastric sleeve care sa va impiedice sa duceti o viata sanatoasa. Rezolvarea acestei probleme este simpla, chiar daca presupune o interventie chirurgicala.