Hidratarea dupa operatia de gastric sleeve

Hidratarea este importanta pentru oricine, dar cu atat mai mult pentru pacientii bariatrici. Pentru acestia, deshidratarea este un motiv intemeiat de a ajunge sa fie internat in spital.

Motivele hidratarii

De preferat e sa consumati 1,5-2 litri de apa zilnic. la inceput, avand stomacul mult mai mic, poate fi dificil sa atingeti acest target. iata cateva sfaturi sa ramaneti hidratat.

  • Sa aveti in permanenta la dumneavoastra o sticla de apa. Indiferent unde va aflati. Puteti sa aflati pe strada, in fata pc-ului, la televizor, sa nu va lipseasca o sticla de apa.
  • Setati alarme care sa ma reaminteasca sa ca trebuie sa beti apa. Sunt multe aplicatii de mobil cu care va puteti descurca foarte usor.
  • Scrieti cata apa beti say folositi de asemenea o aplicatie de mobil.
  • Puneti la congelator provizii de lichide si astfel sa le aveti la indemana cand aveti nevoie de ele.
Micsorarea stomacului si riscul gastritei dupa operatie

Nu toate lichidele sunt recomandate

Bauturile carbogazoase trebuie sa le evitati cu orice pret, mai ales in primele 3 luni. De retinut este ca bauturile carbogazoase precum Coca Cola au un continut foarte ridicat de zahat si sunt greu de inclus in dieta dumneavoastra post bariatrica.

Bea responsabil

Efectul alcoolului dupa gastric sleeve este mult mai accentuat decat inainte. Cu alte cuvinte veti simti euforia alcoolului mult mai accentuat decat inainte. Conform studiilor s-a descoperit ca exista o absortie accelerata a alcoolului in sange si un timp mai lung de eliminare din organism. Bauturile alcoolice trebuie evitate minim 6 luni si apoi reintroduse lent in obiceiuri.

Care sunt simptomele deshidratarii

  • Senzatia de greata sau ameteli
  • Durere de cap si frecventa cardiaca accelerata
  • Urina este inchisa la culoare si concentrata
  • Senzatia de oboseala si iritibilitate
Cat de buna este dieta ketogenica dupa gastric sleeve

Sa pastrezi starea de hidratare optima este un angajament dupa operatia de micsorare a stomacului pentru intreaga viata. Asa ca ia in serios acest fapt si bea pana la fund.