Sarcina si cresterea fertilitatii dupa gastric sleeve

Scaderea in greutate si sindromul ovarelor polichistice

Beneficiile scaderii in greutate sunt certe la femeile ce sufera de sindromul ovarelor polichistice. Aceasta afectiune este cauza numarul unu de infertilitate in randul femeilor. In general, dezechilibrele hormonale determina ovarele polichistice. De cele mai multe ori, femeile cu acest sindrom au si un exces de greutate. Sa aruncam o privire cum aceasta afectiune poate afecta negativ capacitatea unei femei de a ramane insarcinata.

Anovulatia sau lipsa ovulatiei la menstruatie

Anovulatia este incapacitatea este incapacitatea corpului feminim de a produce un ovul din fiecare ovar in fiecare luna.  Infertilitatea asociata anovulatiei este cu 30% mai mare la femeile cu BMI intre 24 si 31,2. Sindromul ovarelor polichistice a fost identificat ca fiind cauza numarul unu a anovulatiei la femeile supraponderale sau obeze.

Gastric sleeve si reducerea durerilor de spate dupa operatie

Complicatiile Sarcinii

Femeile cu dezechilibre hormonale care sunt obeze pot prezenta mai multe complicații în timpul sarcinii. Preeclampsia, adica tensiunea arteriala determinata de sarcina va deveni o problema si o problema. O alta complicatie frecventa in timpul sarcinii la femeile obeze sau supraponderale, este rezistenta la insulina, ceea ce poate provoca diabet gestational. Pierderea sarcinii este mult mai frecventa in cazul femeilor obeze decat in mod obisnuit, din cauza unei calitati mai slabe a ovulelor. De asemenea chiar si inseminarea artificiala poate avea de suferit. In concluzie, cam toti hormonii necesari sustinerii sarcinii pot fi afectati de prezenta sindromului de ovare polichistice.

Importanta gestionarii unei greutăți optime in timpul sarcinii

Cresterea in greutate pe perioada sarcinii este un eveniment foarte frecvent pe timpul celor 9 luni. Cel putin jumatate din femeile gravide, pe perioada sarcinii, sunt fie supraponderale sau obeze gradul 2,3. Totusi, pentru femeile deja obeze, managementul greutatii devine critic. In mod ideal, femeile deja obeze ar trebui ca pe perioada sarcinii sa nu ia mai mult de 11-20 de kg in greutate, pentru evitarea dezvoltarii diabetului gestational. Din cauza acestui risc, cat si altor afectiuni asociate din cauza cresterii excesive in greutate, multe femei incep sa se intrebe daca nu e cazul sa inceapa sa tina o dieta pe aceasta perioada. Acest lucru nu este recomandat sub nici o forma. Limitarea numarul de nutrienti si calorii va pune in pericol viata fatului.

Artrita si gastric sleeve operatie de solutie de vindecare

Strategii pentru a mentine o greutate optima atat inainte cat si dupa sarcina

  • Mancati mai putin si mai frecvent in timpul zilei
  • Evitati cofeina si alcoolul
  • Suplimentarea dietei cu vitamine prenatale
  • Angajarea in executarea unor exercitii special concepute pentru perioada sarcinii, cum ar fi aerobic pentru incepatori sau inot.

Asigurativa ca discutati cu medicul ce va supravegheaza sarcina daca intentionati sa incepeti vreuna din aceste activitati si fiti sigura ca va asigurati ca :

  • Consumati suficiente calorii
  • Nu va hazardati sa practicati sporturi de contact
  • Purtati haine largi si cat mai confortabile
  • Stati hidratata intotdeauna
  • Nu uitati sa va incalziti inainte de practicarea activitatii

Multe femei cu BMI mare si foarte mare considera ca este imposibil sa piarda in greutate inainte de sarcina si de aceea operatia de gastric sleeve este o optiune de serios luat in calcul daca doresc sa ramana insracinate.

Vezica biliara si calculii biliari dupa gastric sleeve