Gastric sleeve si reducerea durerilor de spate dupa operatie

Nu este o surpriza ca excesul de greutate va afecteaza sanatatea in foarte multe moduri. Printre acestea, durerile de spate, sunt unele din cele mai comune exemple. Dupa interventia chirurgicala a micsorarii stomacului se va observa o imbunatatire a acestui fapt.

Cum afecteaza excesul de greutate durerile de spate

Cei supraponderali prezinta un risc crescut de a dezvolta dureri de spate precum si dureri articulare. Obezitatea afecteaza coloana, care incepe sa se incline si deformeze spre inainte, provocand tensiune in spate, deoarece corpul incearca sa compenseze greutatea suplimentara din abdomen. De multe ori acest lucru duce la deformarea coloanei vertebrale ce va aduce cu sine o serie de noi dureri. 

Dureri de spate asociate obezitatii

Sciatica: este o afectiune in care presiunea asupra nervului sciatic provoaca dureri radiante in partea inferioara a spatelui.

5 Beneficii ale operatiei de gastric sleeve

Hernia de disc: Hernia de disc descrie o afectiune atunci cand unul din discurile coloanei vertebrale se deplaseaza.

Nervi afectati: Nervii pot fi afectati datorita unei hernii sau pur si simplu din cauza greutati excesive ce apasa pe ei.

Artrita coloanei vertebrale: Orice miscare poate provoca durere din cauza modificarilor degenerative ale coloanei vertebrale din cauza excesului de greutate.

Toate aceste afectiuni pot fi reduse prin scaderea in greutate. Din pacate nu toti oamenii reusesc prin exercitii si o dieta mai echilibrata sa obtina aceasta scadere. In astfel de situatii gastric sleeve este o solutie ce merita luata in considerare.