Piftele de ton cu cartofi reteta preoperatorie gastric sleeve

Piftelute iuti de ton cu cartofi si fasole verde
 
Categorie: Dieta pre-operatorie
Autor:
Portii: 2
Ingrediente
  • Ton la conserva - 225 de grame
  • Albus de ou - 66 de grame Aproximativ de la 2 oua mai mari
  • Pesmet Panko - 3 linguri, 12 grame
  • Patrunjel - cat luati in varful degetelor
  • Chili iute - ¼ lingurita
  • Praf de usturoi - ¼ lingurita
  • Sare de mare - ¼ lingurita
  • Ulei de masline - 15 grame
  • Cartofi albi - 400 de grame
  • Fasole verde pastai - 230 de grame
  • Suc de lamaie - 40 de grame
Mod de preparare
  1. Scurgeti tonul si adaugati-l intr-un castron mare impreuna cualbusurile de ou, pesmetul Panko si condimentele: chili, patrunjel, sare si usturoi.
  2. Impartiti amestecul in 6 parti si cu mainile dati-le forma unor piftelute.
  3. Luati o tigaie si asezati-o pe foc la nivel mediu. Cand se incalzeste,, adaugati uleiul si asezati piftelutele. Gatiti-le 2-3 minute pe fiecare parte sau cat vi se pare necesar si apoi le luati de pe foc. Daca nu aveti o cratita suficient de mare in care sa incapa toate pifyelutele si este necesar sa preparati de 2 ori, aveti grija cum va portionati uleiul pentru a va ajunge si a doua oar.
  4. Taiati cartofii si ii puneti intr-un castron la microunde timp de 3 minute.
  5. Mutati-i apoi in tigaia in care ati preparat piftelele si gatiti-i aproximativ 15 minute pana sunt gata.
  6. Adaugati fasolea verde in ultimele 5 minute.
  7. Adaugati o lingura de apa la cateva minute.
  8. Nu adaugati mai mult ulei, in afara situatiei daca se pare ca se lipesc. In cazul acesta puteti adauga foarte putin, de preferinta cu un spray.
  9. Serviti piftelele de ton cu cartofii si fasolea verde.
  10. Stropiti cu zeama de lamaie si Pofta Buna.
Ton cu orez brun si avocado reteta preoperatorie gastric sleeve

Specificatii
Pesmetul Panko este un pesmet de origine japoneza, care se aseamana cu cel clasic. Producerea lui se face exclusiv din paine alba fara coaja, ceea ce va face sa se formeze fulgi ceva mai mari decat in cazul pesmetului normal. Diferenta fata de pesmetul obisnuit este ca atunci cand este gatit se va forma o crusta mai crocanta asemanatoare celei de fulgi de porumb.

Aceasta reteta se adreseaza viitorilor pacienti bariatrici ce au nevoie sa slabeasca inaintea interventiei si tin o dieta pre-operatorie in acest sens.
Informatii Nutritionale
Calorii: 375 Grasimi: 8 Carbohidrati: 46 Zahar: 4 Fibre: 9 Proteine: 32