Pielea lasata si in exces dupa Gastric Sleeve

Beneficiile chirurgiei bariatrice se vad aproape imediat prin slabirea foarte rapida a kilogramelor in plus. Acest fapt adice un mare sentiment de realizare, dar din pacate, la persoanele foarte obeze, poate exista efectul de piele lasata, in exces datorita slabirii considerabile. Acest exces poate duce la durere, disconfort sau diverse eruptii cutanate.

In primul rand trebuie sa ai rabdare

Pielea excesiva este un eveniment normal dupa o interventie gastric sleeve si este o indicatie care trebuie sa va bucure ca ati slabit din toate locurile unde era necesar. Chirurgia bariatrica nu inseamna doar slabirea imediata, ci si adoptarea cu rabdare a unui stil sanatos de viata. De aceea corpul are nevoie mai intai sa se stabilizeze din acest punct de vedere. Cu ingrijire si intretinere corespunzatoare, mare parte din piele, in timp, se va retrage singura, mai ales daca aveti o varsta mai tanara.

Cat de buna este dieta ketogenica dupa gastric sleeve

Masaj Terapeutic

Masajele sunt o modalitate excelenta de a ajuta pielea sa se retraga. Ele maresc circulatia sangelui, ceea ce pentru pielea in exces este foarte benefic. Faceti cel putin un masaj pe saptamana, indiferent de natura acestuia. Alternativ, pentru pielea lasata puteti face impachetari. Acestea functioneaza in general prin deshidratarea pielii si eliminarea toxinelor din organism. Efectele in acest caz nu sunt permanente, dar pentru psihicul dumneavoastra efectele vor fi foarte bune atunci cand va simtiti umflate sau poate aveti nevoie de cativa centimetri in minus pentru o anumita rochie. ca recomandare puteti incerca impachetari cu alge.

Dusuri cu sare de mare

Efecte ale sarii de mare au fost observate ca ajuta la circulatia sanguina si la retragerea pielii in timp. Faceti dus de 2 ori pe zi timp de 2 saptamani folosind si o sare de mare de buna calitate.

Riscurile si satisfactiile situatiilor sociale dupa operatie

Reduceti la minim expunerea la soare

Prea multa expunere la soare va afecta elasticitatea pielii. Daca sunteti proaspat pacient bariatric nu este momentul sa obtineti un bronz frumos prin expuneri indelugante. Razele soarelui usuca pielea si afecteaza celulele acesteia. De asemenea limitati perioadele petrecute in piscine, deoarece clorul usuca pielea. Asigurati-va ca faceti intotdeauna un dus dupa si folositi intotdeauna o crema ce contine vitamine si aloe vera.

Antrenamentele la sala sunt obligatorii, cu sau fara greutati dar ar trebui sa lucrati pentru toate grupele unde aveti piele in exces. 3 antrenamente pe saptamana va vor ajuta sa luptati impotriva pielii lasate si sa va simtiti in forma in noul vostru corp.