Micsorarea stomacului si 8 mituri gresite ale operatiei

Primul mit gresit: Dupa micsorarea stomacului puteti manca orice

Dupa interventia bariatrica gastric sleeve, pacientii vor avea adesea probleme cu alimentele nesanatoase, specific vechiului mod de viata. Consumarea alimenteleor puternic procesate sau a legumelor foarte fiboase, poate provoca disconfort digestiv. Toate acestea vor afecta negativ numarul de kilograme totale ce le veti da jos.

Al 2-lea mit gresit: Dieta dupa operatie va fi total fada

Chiar daca dupa micsorarea stomacului veti fi nevoiti sa schimbati dieta, asta nu inseamna ca aceasta va fi total neplacuta Exista multe retete cu gust ce le puteti adopta in aceasta perioada si care va sunt permise.

Al 3-lea mit gresit: Dupa operatie nu mai aveti nevoie de exercitii fizice

Exercitiile fizice sunt obligatorii pentru o viata sanatoasa si pentru a va mentine greutatea pe termen lung. In realitate, o mare parte din pacienti, pe fondul unor rezultate vizibile de slabire, isi imbunatatesc moralul ajungand sa practice diverse activitati fizice in fiecare zi.

9 lucruri despre gastric sleeve si scaderea in greutate

Al 4-lea mit gresit: Greutatea pierduta va reveni

Dupa micsorarea stomacului, in cateva luni pana la un an, organismul se va obisnui cu noua dieta. Ca urmare, o fractiune din greutatea pierduta va reveni si este normal sa revina. Retineti insa. Aceasta este doar o mica parte din greutatea totala pierduta si in nici un caz sa va intoarceti la greutatea initiala.

Al 5-lea mit gresit: Operatia micsorarii stomacului este mai periculoasa decat obezitatea morbida

Operatia de gastric sleeve este o operatie in general sigura, cu o rata mica de complicatii. In comparatie cu riscul de boli de inima, de accident vascular cerebral si alte boli asociate cu obezitatea morbida, micsorarea stomacului este o interventie mult mai sigura.

Al 6-lea mit gresit: Micsorarea stomacului creste riscul de sinucidere

Dupa operatie, modificarile imediate produse in corp, ale stilului de viata sau alimentatiei pot fi dificile la inceput. Unii pacienti incep sa sufere de anxietate sau depresie si va fi nevoie de programare pentru consulturi de specialitate in toate aceasta perioada de tranzitie. Esentiala inainte de operatie este o sanatate mintala foarte buna pentru a face fata provocarilor ulterioare.

5 etichetari negative pe care bariatricii ajung sa si le puna

Al 7-lea mit gresit: Pacientii vor suferi deficiente nutritionale foarte mari dupa operatie

Consumul unei alimentatii echilibrate poate fi dificil dupa interventie data fiind restrictia la anumita alimente. Dar nu va fi imposibil. Consumand o gama variata de alimente si luand vitamine si suplimente nutritionale, puteti preveni astfel de probleme.

Al 8-lea mit gresit: Nu mai poti avea copii dupa interventia bariatrica

Multi pacienti amana operatia de micsorare a stomacului pana cand vor avea deja copii de frica ca nu mai pot avea mai apoi. Realitatea este ca poti avea copii si dupa o operatie bariatrica. Nu este o idee buna sa ramaneti insarcinata daca sunteti femeie in primul an de dupa operatie pentru ca organismul in se adapteaza noilor conditii. Dar asta nu inseamna ca nu puteti avea copii. De fapt in cazul femeilor ce sufera de obezitate, operatia chiar le ajuta sa ramana insarcinate.