Micsorarea stomacului si problema mancatului emotional

Cu totii avem mecanisme de aparare diferite, iar unele dintre ele pot fi mai sanatoase sau nu decat altele. Multi oameni apeleaza la mancare in momente de depresie, anxietate, tristete. Acest lucru poate duce sau poate contribui la obezitate sau obezitate morbida in unele cazuri. Problema este complicata si trebuie sustinuta prin ajutor de specialitate.

Cum se modifica dieta dupa micsorarea stomacului (gastric sleeve)

Dupa ce apelati la o operatie de micsorare a stomacului va veti simti mult mai rapid satul decat in mod obisnuit datorita modificarilor tractului digestiv. Dimensiunea stomacului fiind mai mica, apetitul se va schimba si el. Puteti manca diverse tipuri de alimente si veti avea mai multe mese pe zi, dar mai mici cantitativ. Din pacate, chiar daca senzatia de plinatate se instalzeaza si foamea dispare, pacientul, din motive psihologice va dori sa manance in continuare incercand sa-si satisfaca aceasta nevoie psihologica si nu una fiziologica.

Chirurgia plastica dupa operatia de micsorare a stomacului

Potentialul pericol in cazul alimentarii excesive dupa operatie

Daca dupa o operatie de micsorare a stomacului se exagereaza cu mancatul, aceasta poate duce la un disconfort pronuntat si la o stare cunoscuta drept sindrom de dumping. Acest lucru poate duce la greata, varsaturi si o serie de alte complicatii. Acest lucru va pune sanatatea in pericol daca se intampla in mod continuu, motiv pentru care motivul mancatului emotional trebuie studiat si analizat prin apelarea la doctori de specialitate.

Obtine ajutor pentru problema mancatului emotional

Persoanele ce mananca din necesitatea obtinerii unui confort emotional, trebuie sa ia in considerare apelarea la un terapeut pentru a a lucra la anumite aspecte ale vietii lor si de a identifica sursa acestor probleme. Un terapeut va va ajuta si va va sugera noi comportamente sau moduri de gandire care sunt mai bune decat cele actuale si cu rezultate pe termen lung. Acest accent pe nevoile emotionale si psihologice ale pacientilor dupa gastric sleeve nu este suficient dezbatuta. Multi oameni au nevoie de sprijinul celor dragi pentru a face fata schimbarilor prin care trec. Apelarea la un terapeut profesionist nu este un motiv de jena sau rusine. Este de multe ori singura cale de a obtine o stare de sanatate echilibrata pentru aceste tipuri de probleme.

Pielea lasata si in exces dupa Gastric Sleeve

Analizati-va dorintele ce va declanseaza dorinta de a manca

Cand observati o dorinta pentru o anumita mancare, chiar daca nu va este foame, luati in considerare ce v-a determinat sa luati o asemenea hotarare. A fost pentru ca sunteti suparat sau suparata? Este pentru ca nu aveti starea de a va apuca de o activitate pe care trebuie sa o executati? Mancati doar de plictiseala? Poate fi inlocuita dorinta pentru mancat cu altceva oare?

Asigurati-va ca analizati aceste intrebari si nu ezitati sa le discutati cu psihologul. Onestitatea este esentiala pe parcursul terapiei iar dorinta de a va schimba este de asemenea esentiala in rezolvarea starii in care va aflati.