Micsorarea stomacului si anemia (deficienta de fier)

Anemia se refera la o afectiune in care o persoana nu are celule rosii sanatoase, hemoglobina,  care sa transporte oxigenul in organism. Pacientii se vor simti de multe ori obositi ca simptom al anemiei, deoarece corpul lor nu primeste suficient oxigen necesar functionarii la nivel optim. Intr-o serie de cazuri, anemia este cauzata de o cantitate insuficienta de fier din dieta acelei persoane. In Statele Unite aproximativ 3,5 milioane de persoane sufera de anemie. Statistic, femeile sunt mai afectate decat barbatii.

Exista problema deficitului de fier dupa micsorarea stomacului?

Raspunsul este da, in unele cazuri. In general cercetarile arata ca exista o situatie mai mare a anemiei dar si alte probleme legate de deficienta de fier atunci cand un pacient a suferit o operatie de gastric sleeve. Absortia slaba a fierului este mai frecventa la pacientii supusi interventiei.

Proteina si importanta ei pentru bariatrici dupa operatie

De ce poate aparea anemia dupa operatie?

Un motiv pentru aceasta este faptul ca schimbarea suferita de tractul digestiv a dus la un mijloc mai putin eficient de a absorbi pe deplin fierul care este inghitit din alimentatie. Se suspecteaza faptul ca problema este amplificata de catre cantitatea redusa de acid gastric.

Deficitul de fier dupa operatia de micsorare a stomacului poate fi determinata si de catre o dieta necorespunzatoare. Atunci cand un pacient nu ia in considerare ceea ce mananca si cum raspunde nevoilor nutritionale zilnice ale corpului sau, este foarte posibil sa piarda vitamine si minerale pe intreg parcursul zilei, inclusiv fier.

Cum pot preveni pacientii anemia dupa operatie?

Pentru a preveni anemia, pacientii ar trebui sa ia in considerare faptul ca este absolut necesar sa consume alimente bogate in fier ca parte a alimentatiei lor. Aceasta include carne rosie sau alba, ficat, fasole sau spanac.

Carbohidratii pentru pacientii cu operatie gastric sleeve

Luarea de suplimente de vitamine este, de asemenea, o idee foarte buna pentru abordarea deficiențelor de fier. Un supliment de fier administrat în combinatie cu vitamina C va ajuta la o absortie mai buna a acestuia. Este important ca pacientii sa evite consumul de calciu la maxim 2 ore de la consumarea alimentelor bogate in fier sau a unui supliment de fier, deoarece acest lucru poate afecta absorbtia.