Cum va fi resimtita senzatia de foame dupa operatie

Ce cauzeaza senzatiile de foame – Foamea este o senzatie naturala, foarte importanta pentru supravietuire. cand simtiti foame, corpul va transmite ca are nevoie de mai multe calorii pentru a functiona corect. Foamea in sine nu este un lucru rau. Cu toate acestea, consumul de alimente nepotrivite ca raspuns la senzatia de foame, duce la cresterea in greutate si este unul din factorii importanti ai obezitatii si obezitatii morbide. Operatia de micsorare a stomacului sa pierdeti in greutate, dar nu va elimina senzatia de foame definitiv.

Micsorarea stomacului va face sa va simti satuli mai repede

Un avantaj cheie al operatiei de micsorare a stomacului este ca va face sa va simtiti mult mai rapid satuli. Acest lucru se datoreaza datorita dimensiunii reduse a stomacului. Intr-un stomac mai bine va intra mai putina mancare si senzatia de platitudine se va instaura mai repede.

Chirurgia plastica dupa operatia de micsorare a stomacului

Portii mici pe tot parcursul zilei

Pentru a preveni senzatia de foame si pentru a avea rezultate pe termen lung, pacientii ce au avut o interventie gastric sleeve vor avea mai multe mese mici cantitativ cu alimente pe tot parcursul zilei. Acest lucru previne supraalimentarea pacientilor si va impiedica instaurarea starii de foame. Retineti ca saritul peste mese este o idee proasta. Ranspundeti la senzatia de foame cu alimente sanatoase, hranitoare decat sa o ignorati sau sa sariti peste ea.

Evitati consumul de carbohidrati si alimente grase

Zaharurile, painea alba si alte tipuri de carbohidrati simpli au tendinta de a creste senzatia de foame, chiar de consumati cantitati mari din aceste alimente. Acelasi lucru este valabil si pentru alimentele grase. Dieta dupa micsorarea stomacului trebuie sa fie formata in primul rand din proteine. Cand foamea incepe sa se instaureze, consumati proteine in detrimentul grasimilor si carbohidratilor.

Riscurile si satisfactiile situatiilor sociale dupa operatie

Consumati apa intre mese

Dupa gastric sleeve nu este deloc indicat sa beti apa in timpul mesei. aceasta din cauza ca apa va restrictiona cantitatea de alimente ce va mai incapea in stomac si astfel puteti ajunge la deficiente de nutritie. Beti apa si hidratati-va foarte bine intre mese. Consumul corect de apa va va face sa va simtiti satul si va ajuta corpul sa se recupereze corect.

Mestecati incet si savurati alimentele

Mestecand incet si foarte bine veti reusi sa simtiti senzatia de plenitudine, evitand si supraalimentarea in felul acesta. Mestecati incet si lasati corpul sa realizeze cand foamea a disparut in felul acesta. Cu siguranta veti manca destul si veti tine in frau foamea pe intreaga durata a zilei.