Micsorarea stomacului, apneea in somn si reducea sforaitul

Chirurgia bariatrica si operatia de micsorare a stomacului este destinata in primul rand pentru pierderea masiva in greutate pentru persoanele ce se lupta cu obezitatea morbida. Totusi, ea reuseste sa faca mult mai mult decat atat. Una din aceste comorbiditati pe care le rezolva este apneea in somn, al carei prim simptom este sforaitul puternic.

Cum este obezitatea relationata cu apneea in somn si sforaitul

In primul rand sa stabilim relationarea dintre apneea in somn si sforait. In timp ce sforaitul este un simptom comun al apneei in somn, este bine sa intelegeti ca nu intotdeauna acesta este cauzat de apnee. Sforaitul poate rezulta din anatomia nenaturala a gurii sau poate a sinusurilor. Unele persoane sforaie din cauza fumatului sau a consumului de alcool.

Vezica biliara si calculii biliari dupa gastric sleeve

Sforaitul cauzat de apneea in somn, este insotit de pauze de respiratie ce pot dura cateva secunde. Aceste pauze sunt adesea destul de evidente, manifestandu-se initial printr-o tacere brusca, urmata de un sforait exploziv ce semnaleaza ca respiratia s-a reluat. Aceste intreruperi pot aparea de zeci pana la sute de ori intr-o noapte. Apneea in somn nu numai ca priveaza o persoana de un somn bun, dar prezinta si multe pericole pentru sanatate. Ca si obezitatea, exista multe stari strans legate de apneea de somn, inclusiv diabetul si glaucomul.

Dupa cum a fost mentionat mai sus, apneea este o comorbiditate a obezitatii. Aceasta inseamna ca este strans legata de aceasta. Statistic, o persoana ce sufera de obezitate are sanse de 10 ori mai mari de a dezvolta apnee in somn decat o persoana normala. Cu toate acestea, obezitatea nu provoaca apnee in somn, chiar daca poate contribui la aceasta. Asta inseamna ca  operatia de micsorare a stomacului este un remediu pentru apeneea in somn reducand riscurile si poate ajuta la ameliorarea sau chiar eliminarea conditiei si a simptomelor sale in randul celor ce au aceasta afectiune. In concluzie, gastric sleeveul nu se adreseaza cauzei ci doar unei conditii comorbide.

Durerea cauzata de operatia de micsorare a stomacului

Probabilitatea de ameliorare a simptomelor dupa o operatie de gastric sleeve si o pierdere masiva de greutate, este foarte ridicata pentrua  reduce sforaitul in timpul somnului.