Mancatului excesiv dupa micsorarea stomacului

Pot manca dupa ce am suferit o operatie de micsorare a stomacului? Raspunsul este categoric: DA.

Chiar daca dimensiunea stomacului este mai mica, este posibil sa mancati cateodata fara sa va dati seama poate, mai mult decat capacitatea acestuia. Senzatia de satietate este posibil sa ajunga mai lent la creier si din cauza aceasta sa nu realizati cand este cazul sa va opriti din mancat. Aceasta este o problema relativ frecventa pentru pacientii ce au fost supusi unei operatii de gastric sleeve, relativ recent, deoarece n-au inteles inca noua natura a regimului alimentar si a obiceiurilor alimentare dupa efectuarea interventiei.

Ce se intampla daca mananc prea mult?

  • Varsaturi – indepartarea excesului de alimente prin varsaturi este un raspuns clasic al stomacului la aceasta problema. Asadar nu ramaneti surprinsi daca mancati in exces dupa micsorarea stomacului sa aveti stari de voma urmate de varsaturi.
  • Diaree – Alimentele ajungand mai devreme in intestine decat ar trebui, poate duce la diaree.
  • Discomfort – Crampele si durerile abdominale sunt foarte frecvente atunci cand o persoana care a suferit o operatie de micsorare a stomacului a mancat in exces.
  • Sindromul de dumping – Toate cele 3 probleme anterioare sunt cunoscute sub numele de sindrom de dumping si care se manifesta la pacientii operati de gastric sleeve.
Micsorarea stomacului si problema mancatului emotional

Pentru a evita aceste probleme, luati în considerare urmatoarele sfaturi:

Mananca portii mici si mesteca incet

Consumand portii mici de mancare si mestecand foarte bine, de minim 25 de ori, va ajuta sa resimti senzatia de satul inainte de a manca in exces. Savurati mancarea si va bucurati de ea si lasati corpul sa aiba timp sa realizeze ca este satul. Din cauza aceasta trebuie sa evitati sa mancati rapid.

Evitati sa beti apa sau alte lichide in timp ce mancati

Consumul de apa in timp ce luati masa nu este recomandat deoarece poate ocupa suficient spatiu in stomac. Recomandat este sa beti apa intre mese.

Refuzati politicos portiile generoase de mancare

La unele ocazii speciale veti fi invitati sau tentati sa mancati mai mult decat este cazul. Nu este nimic in neregula sa refuzati politicos. Refuzul poate face diferenta intre o seara reusita si un disconfort major ulterior.