Fistula dupa gastric sleeve semne si simptome

O complicatie ce poate pune viata in pericol este fistula gastrica. Aceasta se produce atunci cand fluidele digestive de la nivelul stomacului se scurg printr-o cauza sau cusatura ramasa deschida atunci cand chirurgul capseaza stomacul ramas. Scurgerile pot fi fatale deoarece fluidele din stomac contin substante menite sa digere alimentele. Din cauza aciditatii acestora este foarte posibil sa provoace pagube organelor abdominale.

Ca atare, este absolut obligatoru sa cunoasteti cat mai mult despre aceasta afectiune. Sa fiti capabili sa recunoasteti care sunt simptomele. In cazul in care suspectati o fistula gastrica luati urgent contact cu medicul dumneavoastra.

Care sunt simptomele unei fistule gastrice

Deoarece fistula presupune o revarsare a continutului din stomac in abdomen, durerea este semn foarte important. Durerea se intensifica in fiecare zi, devenind din ce in ce mai intensa, fara sa scada in intensitate pe aceasta perioada.

Sepsis complicatie grava in urma unei operatii bariatrice

Alte semne ce va pot avertiza

Durerea nu este singurul simptom al unei fistule dupa gastric sleeve. Exista si alte semne de care trebuie sa tineri cont.

  • Ameteala accentuata
  • Dificultati in a respira
  • Febra mare
  • Ritm cardiac accentuat

Atunci cand se produce o fistula este necesara o operatie de urgenta. In timpul operatiei doctorul va inchide fisura si apoi inspecteaza tesuturile si organele inconjuratoare pentru a se asigura ca nu au fost deteriorate. In functie de volumul fluidelor scurse din stomac si gravitatea deteriorarilor, este posibil sa fie nevoie de mai mult sau mai putin efort de a repara pagubele.