Eligibilitate pentru operatia de gastric sleeve

Cel mai probabil ati ajuns sa cititi acest articol din cauza faptului ca va intrebati: “Oare sunt eligibil pentru o operatie gastric sleeve?” Sunteti pregatit sa faceti o schimbare pozitiva in stilul de viata dar nu stiti de unde sa incepeti? Cand este vorba de interventia de micsorare a stomacului este bine sa aveti in vedere ca este o optiune de scadere in greutate sigura si durabila pentru persoanele ce au incercat sa scape de execsul de kilograme prin metode traditionale dar nu au reusit sa se mentina. Poate si din cauza factorilor genetici nu au reusit acest lucru. Aici este momentul cand chirurgia bariatrica poate ajuta.

Intrebari ce trebuie luate in considerare inainte

Ati incercat sa pierdeti in greutate in alte moduri?

Intrebari frecvente despre gastric sleeve

Majoritatea persoanelor ce lupta cu ovezitatea au incercat sa piarda in greutate in alte moduri incercand diete dupa diete fara succes. Cei care nu pierd suficient si nu reusesc sa faca mai mult in acest sens, sunt candidati pentru o operatie bariatrica.

Sunteti pregatit sa faceti schimbari majore in viata dumneavoastra?

Pur si simplu din cauza stomacului micsorat nu veti mai putea manca precum inainte. Supraalimentarea stomacului poate duce la efecte adrverse precum crampe, greata si varsaturi. Daca sunteti convins ca va veti putea schimba drastic regimul alimentar puteti fi un candidat.

Aveti o afectiune medicala grava? 

Daca aveti o afectiune grava precum ciroza hepatica, o afectiune cardiaca sau un istoric psihiatric precar, este posibil sa nu va fie aprobata interventia.

Eligibilitatea pacientului

Candidatii trebuie sa indeplinewasca in general urmatoarele criterii pentru a fi eligibili.

Gastric Sleeve si refluxul gastroesofagian (BRGE)

Micsorarea stomacului este eficienta atunci cand indicele de masa corporala este mai mare de 37 iar pacientul intampina si alte dificultati medicale din cauza excesului de greutate.

O data cu imbatranirea incep sa se dezvolte si alte afectuni relationate cu acest fapt ceea ce inseamna ca barsta este o bariera in efectuarea acestei interventii. Studiile de specialitate declara ca peste varsta de 60 de ani nu ar mai trebui sa aveti in vedere aceasta operatie.

Starea psihologica

Operatia de micsorare trebuie sa aiba loc in conditiile unui psihic foarte bun. Medicul se va asigura ca sunteti stabil psihologic si pregatit sa va asumati aceasta interventie. Fiind o operatie ce va cere de la voi o schimbare drastica a stilului de viata intelegem de ce este importanta starea psihologica.

Obiceiurile alimentare actuale.

Este absolut necesar si obligatoriu sa-i spuneti sincer medicului dumneavoastra cat de des, cat de mult si ceea ce mancati. Te va ajuta in vederea tinerii unui jurnal alimentar in vederea unei diete necesare pre operator.

Durerea cauzata de operatia de micsorare a stomacului

Istoricul medical:

Istoricul medical va poate califica pentru operatie si este un factor important de luat in considerare. Se stie ca daca in familie ati avut cazuti de afectiuni de genul diabetului zaharat sau hopertensiune arteriala, este posibil sa le dezvoltati la randul vostru.