Consumul de cafea dupa operatia de micsorare a stomacului

Recomandat este NU. Vom dezbate in cele ce urmeaza si motivele.

Cofeina si operatia bariatrica

Consumarea in general a bauturilor ce contin cofeina este o idee nu foarte buna dupa o operatie de micsorare a stomacului. Cofeina poate face ca absortia de nutrienti sa se faca mai dificil pentru pacienti. In plus, cafeina poate produce si probleme de hidratare corespunzatoare dar poate creste si riscul de reflux gastric.

De ce nu este cafeaua o idee buna

Avand in vedere problemele mentionate mai sus, cred ca v-ati dat seama si singuri ca este o idee nu tocmai buna. Multi chirurgi vor recomanda pacientilor evitarea consumului de cafea pentru a preintampina aceste probleme. Daca insa va lipseste atat de mult cafeaua, exista o solutie pentru acest lucru.

Durerea cauzata de operatia de micsorare a stomacului

Cafeaua decofeinizata este solutia dupa operatia de gastric sleeve

Cafeaua decofeinizata este in regula sa fie consumata dupa o operatie de micsorare a stomacului. Din cauza lipsei cofeinei, aceasta nu creste sansa de reflux gastric. In mod ideal totusi, ar trebui sa beti apa. Nu incercati sa substituiti aportul de lichide cu altceva ce nu va ajuta precum apa.

Alte bauturi ce trebuiesc evitate dupa operatie

In afara de cafea, este important ca pacientii sa evite bauturile carbogazoase, ceaiurile sau compoturile indulcite sau bauturile alcoolice. Este esential sa respectati aceste indicatii pentru o evolutie favorabila.

Amintiti-va inca o data. Operatia de micsorare a stomacului inseamna o schimbare a modul de viata. Viata va fi diferita dupa interventie si este esential sa faceti o serie de schimbari pentru a va mentine sanatosi si fara complicatii pe termen lung.