Chirurgia plastica dupa operatia de micsorare a stomacului

Atunci cand corpul castiga foarte mult in greutate, pielea se va intinde in mod semnificativ. Acest lucru se intampla cu pielea de pe tot corpul, dar predominant in zona abdominala si a pieptului, de-a lungul soldurilor si a coapselor si in jurul coapselor. Cand corpul pierde mult in greutate, pielea va incerca sa revina la forma initiala, dar majoritatea va ramane lasata, in exces. Din pacate, aceasta este natura elasticitatii pielii.

Este chirurgia plastica necesara pentru redefinirea aspectului?

Da. Daca doriti sa scapati de pielea lasata si in esces sau de vergeturile asociate, va trebui sa apelati la operatiile estetice. Este singurul mod de a scapa de pielea in exces si de a va redefini conturul corpului. Chirurgia bariatrica va ajuta la imbunatatirea morala a apacientului si sa se simta mai intinerit si sa simta ca rezultatele procedurii de micsorare a stomacului sunt complete. Mai jos sunt cateva exemple din cele mai comune la care apeleaza pacientii dupa o operatie bariatrica.

Ingrijirea inciziilor si cicatricilor dupa operatie

Abdominoplastia cunoscută și ca Tummy Tuck

Abdominoplastia tinteste pielea lasata de pe abdomen. si din jurul flancurilor acestuia.

Lifting de coapse

Lipftingul coapselor va viza pielea in exces din jurul coapsei interioare si superioare dupa scaderea in greutate, intarind si tonificand conturul picioarelor.

Remodelarea bratelor (lifting) sau Brahioplastie

Liftingul bratelor vizeaza pielea in exces si lasata din jurul umerilor, tricepsului, intre axila si cot. Prin aceasta interventie se urmareste tonifierea si realizarea unui aspect proportionat al bratelor.

Liftingul zonei fesiere

De obicei, regiunea fesiera este cu probleme din cauza pierderii importante de greutate. Procedura va oferi fermitate feselor si va da un contur acestei zone.

Chirurgie estetica faciala

Fata poate suferi modificari majore o data cu scaderea in greutate. Toata acea piele in exces lasata va oferi un aspect inestetic ce afecteaza multi pacienti psihic. Chirurgia plastica poate avea grija si de pielea gatului, imbunatatind astfel respectul de sine al pacientului cat si estetica acestuia.

Riscurile si satisfactiile situatiilor sociale dupa operatie

Lifting corporal total

Pentru a obtine rezultate cosmetice optime, vor fi necesare interventii estetice multiple. Aceasta combinatie multipla de proceduri este denumita lifting total. Este o procedura cosmetica esentiala in urma unei pierderi extreme de greutate.