Care e cauza senzatiilor de frig dupa gastric sleeve

Senzatia de frig este unul din efectele secundare ale operatiilor bariatrice in general. Prin operatia de micsorare a stomacului greutatea corpului va fi redusa prin micsorarea disponibilitatii de calorii. Acest fapt va necesita mobilizarea grasimilor acumulate pentru a produce energie. Asta inseamna ca pe masura ce slabiti va scadea si cantitatea de grasime. Grasimea este cunoascuta si ca un bun izolator. Dupa operatie, o data cu scaderea grasimilor va aparea si senzatia de frig.

Particularitatea reglarii caldurii la persoanele obeze

Persoanele obeze genereaza si pastreaza mai multa caldura decat persoanele cu o greutate normala. Asta din cauza ca grasimea este un slab conductor al caldurii si drept urmare serveste drept izolator ce impiedica persoanele beze sa-si piarda excesul de caldura. Cresterea masei corporale este insotita de o crestere relativ mica a suprafetei corpului din cauza ca inaltimea ramane constanta. Datorita acestui fapt persoanele obeze pierd mai putina caldura deoarece aceasta este direct proportionala cu suprafata pielii. In concluzie, excesul de grasime va tine de cald.

Caderea parului dupa micsorarea stomacului

Ce se intampla dupa o operatie de micsorare a stomacului?

Veti genera mai putina energie – O data cu scaderea in greutate, corpul va avea nevoie de mai putina energie pentru a te mentine in stare optima. Rata metabolica bazala si productia de energie reducandu-se, atunci si productia de caldura va scadea. Rata metabolica bazala reprezinta numarul total de calorii pe care corpul tau le consuma in stare de repos. Cand dormi de exemplu sau stai pe scaun.

Pierzi grasime

Kilogramele scad datorita numarului redus de calorii. Asta inseamna ca grasimea este transformata de corp ca sursa ta de energie. Grasimea de sub piele va fi prima ce va fi consumata. Izolatia furnizata de aceasta grasime incepand sa se piarda, va duce la pierderi mai mari de caldura decat inainte.

Consumul de cafea dupa operatia de micsorare a stomacului

Răspunsul hipotalamic

Termoreceptorii sesizeaza senzatia de rece si trimit aceasta informatie la hipotalamus. Corpul incearca sa produca caldura prin contractie musculara, fapt ce conduce la tremurat iar fluxul sanguin este redus prin vasoconstrictie. Tot din cauza acestui mecanism de aparare, puteti observa ceea ce popular se numeste “piele de gaina”. Receptorii simt senzatia de frig iar muschii erectori, situati la baza firului de par se incordeaza dand efectul de piele de gaina.

Daca va este rece dupa scaderea in greutate, sa stiti ca nu sunteti singurii. Ce puteti face in acest caz.

  • Folositi o cana termoizolanta pentru a bea lichidele. Este o operatie utilila pentru cei ce au nevoie de mai mult timp pentru a consuma lichide.
  • Incercati sa luati mese calde ori de cate ori aveti ocazia. Puteti cumpara diverse casolete ce mentin mancarea calda pentru cateva ore sau casolete ce pot incalzi la un USB de la o baterie externa.
  • Nu stati pe loc. Daca mergeti circulatia va functiona mai eficient. Chiar daca sunteti la birou faceti mici exercitii fizice stand pe scaun.
  • Decat o haina groasa mai bine multe haine mai subtiri, dar in straturi.