Artrita si gastric sleeve operatie de solutie de vindecare

Este vreo legatura intre obezitate si aparitia artritei? Categoric da. In Statele Unite de exemplu 27 de milioane de oameni sufera osteoartrita, cea mai frecventa forma de artrita. Aceasta se caracterizeaza prin distrugerea cartilajului din articulatii. Atunci cand oamenii sunt obezi, greutatea suplimentara pune foarte multa presiune pe articulatii si drept urmare cartilajul se uzeaza. In plus, In state Unite 1,5, milioane de oameni sufera de artrita reumatoida, o boala autoimuna, ce are drept una din cauzele de aparatie tocmai obezitatea.

Persoanele obeze sunt mai predispuse artritei?

Da, si este o concluzie logica a acestui fapt. Artrita in cazul oamenilor supraponderali si obezi tinde sa apara in articulatiile ce sustin greutatea corpului cum ar fi genunchii si soldurile. Se estimeaza ca pentru fiecare kilogram in plus peste greutatea normala, exista o suplimentare de 4 kilograme pe care genunchii trebuie sa o suporte. Deci daca aveti cu 10 kg mai mult, asta inseamna o greutate de 40 de kg suplimentari cu care genunchii sunt supusi sa le sustina. daca sunteti obez morbid si aveti 50 de kg peste normal, asta inseamna 200 de kilograme de stres suplimentar pe genunchi. Din cauza acestor valori suplimentare, in timp, cartilajul se va deteriora foarte rau.

Operatia gastric sleeve creste testosteronul la barbati

Cat de eficienta este operatia de gastric sleeve in prevenirea artritei

Raspunsul este clar: foarte eficienta. Prin scaderea in greutate si mentinerea acesteia, o persoana obeza poate reduce considerabil prejudiciul pe termen lung al deteriorarii articulatiilor sale. Avand o masa corporala foarte mare, departe de cea ideala si imposibil de hrealizat prin diete clasice, chirurgia bariatrica este sansa de a-si atinge aceste scopuri.