9 lucruri despre gastric sleeve si scaderea in greutate

De stiut despre gastric sleeve

9 lucruri despre micsorarea stomacului

1. Liposuctia si chirurgia bariatica sunt 2 lucuri total diferite

Liposuctia ofera unui pacient rezultate imediate dar nu poate ajuta pe cei ce sunt supraponderali sau au obezitate. Pentru cei ce sufera de obezitate este nevoie de o operatie de micsorare a stomacului pentru a-l ajuta sa piarda eficient in greutate, dar si pentru a se mentine dupa.

Dupa o liposuctie pacientul poate recupera cu usurinta grasimea indepartata si poate reveni foarte repede la forma anterioara. In cazul operatiilor bariatric rezultatele pe termen lung sunt mult mai sustenabile.

2. Gastric sleeve va diminua dimensiunea stomacului

Procedurile bariatrice reduc dimensiunea stomacului unei persoane, ceea ce scade apoi cantitatea de alimente ce o poate manca.

Pacientul va experimenta modificari modificari metabolice si uneori modificari hormonale.  Vor avea un apetit mai mic iar in unele cazuri pot prezenta remisii ale diabetului. O operatie bariatrica reduce rata mortalitatii unei persoane obeze cu aproximativ 40%.

Carbohidratii pentru pacientii cu operatie gastric sleeve

3. Depresia postoperatie

Dupa gastric sleeve o persoana poate prezenta o depresie. Chiar daca starea sanatatii lor este vizibil imbunatatita, din cauza acesteia acesti pacienti nu pot vedea intr-adevar adevaratul beneficiu al interventiei. Asadar, persoanele cu depresie severa pot vedea toata aspectele pozitive ca o inrautatire a starii lor.  Aproximati 13%-15% dintre pacienti au avut un rapot crescut al depresiei, acesta variind de la 6 luni pana la un an.

4. Nu oricine este un candidat

In timp ce bypassul gastric este marketat ca o solutie pentru multi, operatia de micsorare a stomacului nu este acelasi lucru si poate fi efectuata de oricine. In general cei cu obezitate severa, avand un IMC peste 40 sunt cei ce ar trebui sa faca operatia.

5. Vor fi restrictii dietetice

In dieta bariatrica pacientii vor manca mai sanatos, va consuma mai intai proteine si vor bea doar apa. Nu vor mai putea manca intre mese si in nici un caz nu vor mai avea portii mari.

5 etichetari negative pe care bariatricii ajung sa si le puna

6. Beneficiile nu se vor limita doar la pierderea in greutate

In timp ce obiectivul principal al operatiei de micsorare a stomacului este de a pierde in greutate, pacientul va avea si o multitudine de alte efecte benefice. Putem aminto printre altele: reglarea tensiunii arteriale, reducerea apneei in somn, dureri articulare diminuate si diabetul de tip 2 poate disparea

7. Cicatrici minimale

Un fapt pozitiv al interventiei este ca cei operati nu vor avea cicatrici mari. De fapt operatia implica doar 3 sau 5 mici incizii cu diametrul de 1 centimetru.

8. Marea majoritate a bariatricilor isi vor mentine greutatea

In comparatie cu alte metode alternative de a scadere in greutate, gastric sleeve este o metoda mai sigura de a ajuta pacientul sa-si mentina greutatea si sa nu se ingrase la loc. Unii pacienti mai putin rigurosi pot lua un pic in greutate ulterior, dar vor slabi din nou mult mai usor daca isi vor impune acest lucru.

Durerea cauzata de operatia de micsorare a stomacului

9. Este o operatie sigura?

Toate operatiile, indiferent de natura lor, poate anumite riscuri. Nici o procedura nu este sigura 100%. Cu toate acestea in cazul operatiilor bariatrice rata de deces este de aproximativ 0,2%. Adica un deces la aproximativ 500 de operatii.  In general interventia este executata de medici cu inalta calificare si prin urmare riscurile sunt minime.