5 Beneficii ale operatiei de gastric sleeve

Operatiile bariatrice au ajutat multi oameni ce se chinuiau de multi ani sa lupte cu obezitatea si sa piarda cantitati semnificative de greutate. Au aparut insa si dovezi ale faptului ca aceste beneficii nu se opresc doar la scaderea in greutate. S-a descoperit ca operatia gastric sleeve ofera beneficii pacientilor cu diabet zaharat, hipertensiune arteriala sau colesterol ridicat.

Chirurgia batriatrica este de cele mai multe ori cea mai buna speranta a pacientilor

In Romania studiile aproape sunt inexistente, dar in Statele Unite acestea avaseaza de mai multi ani. Potrivit National Center Biotechnology Information, aproape o treime din populatia Statelor Unite este supraponderala si aproximativ 10% sufera de obezitate morbida. Obezitatea aduce cu sine o serie de probleme grave de sanatate cum ar fi boli de inima, tensiune arteriala crescuta, osteoartrita, apnee in somn, etc…

Micsorarea stomacului, apneea in somn si reducea sforaitul

Pierderea in greutate este dificila. Foarte multi dintre obezi sunt predispusi genetic la obezitate, iar renuntarea la alimente nesanatoase, exercitii fizice sau alte moduri clasice de pierdere in greutate nu va fi o solutie pe termen lung. De cele mai multe ori operatia de gastric sleeve este singura sansa de a reveni la o viata normala.

Chirurgia bariatrica, din aceasta cauza, a devenit rapid raspindatita in intreaga lume. In 2011 in Statele Unite s-au efectuat 158.000 de interventii, iar in 2015 numarul acestora a crescut la 196.000. De atunci operatiile de gastric sleeve au devenit mult mai sigure, reducand la minimum complicatiile si timpul de recuperare.

Operatia de gastric sleeve – Beneficii

Remisia diabetului zaharat – Este un fapt cert ca operatia bariatrica ajuta pacientii cu diabet 2 zaharat. Excesul de greutate este un factor principal in aparitia acestuia.  Cercetatori ai American Diabetes Association, ce au tinut sub observatie pacienti ce au suferit interventii gastric sleeve, au observat ca acestia au renuntat la insulina in aproximativ un an de la operatie, deoarece diabetul lor a intrat in remisie.

Artrita si gastric sleeve operatie de solutie de vindecare

Imbunatatirea sanatatii cardiovasculare – Obezitatea supune pacientii la riscuri cardiovasculare sau accidente vasculare cerebrale multi mai mari decat in mod normal. Pierderea in greutate facilitata de chirurgia bariatrica, ajuta la reducerea tensiunii arteriale si a colesterolului.

Vindecarea apneei in somn – Principala cauza a acestei afectiuni este clar excesul de greutate. Can dormim, tesutul moale al gatului si al limbii se relaxeaza. Un exces din cauza obezitatii poate provoca blocaje ale cailor respiratorii. Acest blocaj reduce cantitatea de oxigen din sange in timpul somnului, ducand la tulburari de somn si alte probleme. Revenirea la o greutate normal elimina aceste efecte ale acestei afectiuni in cele mai multe cazuri.

Vindecare Osteoartritei – Excesul de greutate pune o presiune foarte mare pe articulatii, mai mult decat este pregatit corpul tau sa duca. Tot acest exces poate provoca dureri la nivelul articulatiilor. O data cu efectuarea operatiei de gastric sleeve si inceperea scaderii in greutate, aceasta problema incepe sa fie rezolvata. Un corp mai putin gras va exercita o presiune mai mica asupra incheieturilor ce poata greutatea. Majoritar, pacientii ce s-au operat de gastric sleeve au raportat o crestere a mobilitatii dupa ce au scapat de greutate.

Vezica biliara si calculii biliari dupa gastric sleeve

Imbunatatirea starii de spirit – Foarte multi dintre pacientii obezi se simt si traiesc izolati social din cauza acestui fapt. Stima este foarte scazuta si asta doar datorita faptului ca societatea nu priveste cu ochi buni persoanele supraponderale. Pierderea in greutate cu ajutorul interventiei bariatrie ajuta la restabilirea increderii in sine imbunatatind simtul valorii proprii.